Korte dagtocht Horn, Roermond en de Maasplassen.
Op donderdagmorgen 13 oktober was het dan weer zover om met de leden mooi op tijd te vertrekken naar Horn met de nieuwe bus met een lengte van 14 meter.
Onze chauffeur Wiljan stelde voor om door de binnenwegen te rijden via de Groote Peel zodat we langs het Nationaal Park met onder andere moerasachtige grond en heel veel groen met wandelpaden kwamen.
Omstreeks 10.30 uur werden wij ontvangen bij het museum Terug in de tijd om met koffie / thee en een stuk Limburgse vlaai te beginnen aan de tocht door het museum. Het gebouw bestaat uit 4 verdiepingen waar iedereen zijn ogen uit keek van wat er te zien was uit de jaren 50-60 met heel veel voorwerpen en echte nagebouwde winkels onder andere, apotheek, kleding, sigaren, sigaretten, fietsen, bromfietsen, motoren auto’s etc. teveel om op te noemen.
Rond 12.30 uur stond er in het restaurant een koffietafel gereed met diverse broodjes en onze bekende kroket. Er werd goed gegeten want er was inmiddels een stilte gevallen en het ontbrak aan niets, heerlijk gegeten allemaal. Om 13.30 uur vertrokken wij naar de Maasplassen voor een rondvaart over de rivier de Roer die uitmondde op de Maasplassen bij Roermond. Om 14.00 uur was iedereen ingescheept en konden we vertrekken. De meeste mensen zaten binnen en enkele boven op het open dek.
Na 1 uur en 15 minuten gevaren te hebben terug aan de aanlegsteiger waar men uitstapte om daarna nog even door de mooie winkelstraat te lopen en te winkelen. Ook was er een grote groep die lekker op een terras ging zitten met een drankje om na te praten van wat ze gezien hadden via de boot.
Rond 16.15 uur was iedereen weer bij de bus en konden we weer terug naar Brouwhuis waar we om 17.30 uur na iedereen afgezet te hebben weer huiswaarts.
Iedereen was voldaan en had een fijne dag gehad ondanks dat er wat regen uit de lucht was gekomen.
Bedankt allemaal namens het bestuur en hopelijk tot de volgende reis.
Foto’s kunnen jullie bekijken op onze website www.kbo-brouwhuis.nl