Koffie met een Tablet;  DigiD en de AfvalApp

Onder de naam Koffie met een Tablet, een digitale ervaring rijker, is een serie bijeenkomsten gepland, speciaal voor de wat oudere inwoners. In gezelschap en mét een kop koffie.
Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig.
Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Tijdens deze gezellige bijeenkomst gaan we samen bekijken wat de DigiD nu is en hoe je hiermee zaken met de overheid via internet snel en makkelijk zou kunnen regelen op je mobiele telefoon of tablet.
AfvalApp
In deze bijeenkomst nemen we als voorbeeld de AfvalApp van de gemeente Helmond. In De AfvalApp vind je het antwoord op vragen als: wanneer wordt de GFT-bak opgehaald? Op welke dag kan het oud papier aan de straat? Waar zijn de inzamelpunten? Hoe maak ik een afspraak met de milieustraat? En wat betaal ik voor afvalstoffenheffing?
We kijken ook hoe je met je DigiD inlogt bij Gemeente Helmond om te zien hoe vaak je afvalcontainer al geleegd is.

Daarnaast vertellen we ook over het gebruik van de DigiD in het algemeen.
Hoe kun je zaken met de overheid snel en makkelijk via internet regelen? Vaak is hiervoor een DigiD nodig. Maar wat is nu eigenlijk een DigiD?

De uitleg wordt, op begrijpelijke wijze, gegeven door een medewerkster van Bibliotheek Helmond

Interesse? Je bent welkom
op maandag 23 mei 15.00–17.00 uur in de Geseldonk,
op donderdag 2 juni 10.00–12.00 uur in Gemeenschapshuis de Loop, Brouwhuis.
op donderdag 9 juni 15.00–17.00 uur in de Ark en
op dinsdag 14 juni 15.00–17.00 uur in Bibliotheek Helmond.

Kies een datum die jou het beste schikt. Wel is aanmelden nodig, dat kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet of telefonisch (bibliotheek: 0492-522220) en secretaris Kring Helmond (06-22616134). Er kunnen in elke ruimte een beperkt aantal mensen terecht.

Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen de KBO Kring Helmond, de gemeente Helmond, de Bibliotheek Helmond-Peel en afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA.

Samen bedachten zij dit project, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale onderwerpen waar je iedereen dagelijks over hoort, zoals WhatsApp, Apps, DigiD, online boodschappen doen, Youtube en nog zoveel meer. Zowel voor mensen die een smartphone of tablet hebben, als voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen zien hoe het werkt. De bijeenkomsten zijn gratis voor iedereen!

Andere digitale vragen?

Iedereen met digitale vragen kan bellen naar het digitale spreekuur bij de Bibliotheek Helmond, op maandag en vrijdag van 13.30-15.00 uur en op zaterdag van 11.00-12.30 uur. (0492 52 22 20).

Er is ook een landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord worden (0800 1508). Beide services zijn gratis voor iedereen.