Koffie met een tablet
Een digitale ervaring rijker

KBO Kring Helmond, Gemeente Helmond, afdeling Zorg & Welzijn van het ROC Ter AA en de Bibliotheek Helmond-Peel bedachten speciaal voor de iets oudere inwoners, het project ‘Koffie met een Tablet, een digitale ervaring rijker’, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale mogelijkheden, zoals WhatsApp, Apps, DigiD, online boodschappen doen, Youtube en nog zoveel meer.
Zowel voor mensen die een smartphone of tablet hebben, als voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen zien hoe het werkt.

Inmiddels hebben een aantal bijeenkomsten op diverse locaties plaatsgevonden.
De geïnteresseerden maakten iedere maand kennis met een nieuw digitaal thema.
In gezelschap en mét een kop koffie
Onderstaand enkele filmpjes en kaarten over behandelde onderwerpen.

Foto’s delen met WhatsApp
https://youtu.be/mfdz23HHMKQ
De aflevering ‘Foto’s delen via WhatsApp’ zoals eerder uitgezonden via de omroep ‘Dit is Helmond-tv’.
Digitale kaart ‘Foto delen met WhatsApp’

Videobellen
https://youtu.be/kGMZqXtzcvo
Van het onderwerp ‘Videobellen via WhatsApp’ is een digitale kaart gemaakt door studenten van het ROC Ter AA. Dat is een soort naslagwerk met afbeeldingen.
Digitale kaart ‘Videobellen via WhatsApp’ bekijken

Online boodschappen doen
https://youtu.be/P3MTkZ-KNXs
Van het onderwerp ‘ Online boodschappen doen’ is een digitale kaart beschikbaar. KBO-leden kregen deze thuisbezorgd, maar je kan hem via de link hieronder ook bekijken.
Digitale kaart ‘ Boodschappen bestellen’

Nieuwe reeks ‘Koffie met een Tablet’ (22 november 2022 KBO-Bernadette)).
In november 2022 start de Bibliotheek Helmond-Peel met een nieuwe reeks ‘Koffie met een Tablet’. Deze bijeenkomsten zijn gratis en speciaal voor de wat oudere inwoners van Helmond die graag een digitale ervaring rijker worden.

We bespreken digitale onderwerpen waar je iedereen dagelijks over hoort, zoals WhatsApp, Apps, DigiD, online boodschappen doen en nog veel meer. In gezelschap én met een kop koffie.
Thema november-december: DigiD
In november en december staan de bijeenkomsten in het teken van ‘DigiD’. Hoe kun je zaken met de overheid snel en makkelijk via het internet regelen? Vaak heb je hiervoor een DigiD nodig, maar wat is dit eigenlijk?
Met een DigiD kun je aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven of huurtoeslag aanvragen bij de gemeente. Allemaal zaken die je via internet regelt. Maar dit kan best lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer.
Tijdens deze gezellige bijeenkomst bekijken we samen wat DigiD is en hoe je hiermee zaken online kunt regelen via je tablet of mobiele telefoon. We gaan ook kijken naar de DigiD-app en wat nu de veelgevraagde tweestapsverificatie is. De uitleg wordt op begrijpelijke wijze gegeven door een medewerker van Bibliotheek Helmond.
Locaties
Wil je graag meedoen? Je kunt gratis deelnemen op de volgende data en locaties:
• De Ark, donderdag 24 november van 14.00 tot 16.00 uur
• De Geseldonk, dinsdag 29 november van 14.00 tot 16.00 uur
• De Brem, donderdag 8 december van 14.00 tot 16.00 uur
• Bibliotheek Helmond, donderdag 15 december van 14.00 tot 16.00 uur
Kies een datum die jou het beste uitkomt. Aanmelden kan via onze website www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet  of telefonisch via de bibliotheek (0492 52 22 20) of via het secretariaat van KBO Kring Helmond (06 22 61 61 34).
De bijeenkomsten zijn geschikt voor mensen die al een smartphone of tablet hebben, maar ook voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen zien hoe het werkt.  

Digi-Hulplijn
Iedereen kan met vragen over de digitale wereld gratis terecht bij het digiwijzer spreekuur bij de Bibliotheek Helmond-Peel.
Er is ook een gratis landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord kunnen worden (tel: 0800-1508).