Attentie: zie ook onderstaand ANWB bericht

Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

Hoe kan ik gebruik maken van AutoMaatje?
Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Is er geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig en kun je geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie? ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis.
Gebruik maken van ANWB AutoMaatje
• Heb je vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met:
• ANWB AutoMaatje Helmond
Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 08:30-17:00 en op vrijdag van 08:30-15:00
LEV Groep Helmond
tel: 0492-751735
• De coördinator zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.
• De coördinator belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.
• Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.
• Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.
De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Bericht van de ANWB
Met de ingrijpende maatregelen die zijn ingegaan om verspreiding van het coronavirus te stoppen, is Nederland in een ongekende situatie beland. Een situatie die niemand eerder heeft meegemaakt, maar die iedereen raakt – privé en in zijn (vrijwilligers) werk. De maatschappelijke impact van het COVID-19 (Corona) virus is overal voelbaar. Ook vanuit ANWB AutoMaatje nemen wij daarom maatregelen en hebben we, met pijn in ons hart, bij alle ANWB AutoMaatje partners aangegeven om voorlopig geen ritten te verzorgen.
Wel zijn we met experts aan het kijken naar wat er verantwoord wél zou kunnen. Daarover zullen we u via onze AutoMaatje partners op korte termijn informeren. Tot die tijd wensen we iedereen veel gezondheid toe.
Groeten, het ANWB AutoMaatje team