22 mei 2023

Gratis gezondheidscheck

Gratis gezondheidscheck voor volwassenen in Helmond.
Op zoek naar een gratis gezondheidscheck en extra informatie over gezondheid en voeding? Meld je dan aan voor de Meet, Weet en Beweeg bijeenkomst op vrijdag 9 juni. Alle deelnemers ontvangen een gezondheidsrapport inclusief een persoonlijk advies. Interesse? Aanmelden kan via de website www.jibbplus.nl.

Unieke samenwerking
Anders dan andere jaren werken we nu niet alleen samen met zorgprofessionals. Dit keer organiseren we de MWB-bijeenkomsten wijkgericht én samen met de KBO, VBOH en PVGE.
Zij organiseerden voorheen de vitaliteitsdagen, nu bundelen we onze krachten en organiseren we samen Meet, Weet & Beweeg. We werken met zorgprofessionals uit de wijk zoals Fysiotherapie de Kleine Dommel, Fysiotherapie Rakthof, TopPodotherapie. Ook Diëtistenpraktijk Netty van Kaathoven en Aandacht Voor Ouderen dragen bij aan deze nieuwe editie Meet, Weet en Beweeg. Daarnaast zetten vrijwilligers zich met meer dan 100% in.

Vrijdag 9 juni 2023
In het verleden zijn al meerdere succesvolle Meet, Weet & Beweeg bijeenkomsten georganiseerd. En op veler verzoek geven we daar nu een vervolg aan. We starten op vrijdag 9 juni in gemeenschapshuis De Loop, Peeleik 7 in Brouwhuis van 10:00 tot 12:00 uur en van 12:30 uur tot 14:30 uur.
Het komende jaar bieden we ook in andere wijken Meet, Weet & Beweeg bijeenkomsten aan. Laat gerust weten als je interesse hebt om later eens aan te sluiten.

Gezondheidsadvies op maat
Kim Franssen, buurtsportcoach bij Jibb+:
‘Iedereen verlaat de check met een persoonlijk rapport en een advies op maat. Denk hierbij aan voedingstips, beweegadvies of een afspraak bij de podotherapeut. Tijdens eerdere edities was het leuk om te zien dat er onder de deelnemers meteen ervaringen werden gedeeld en tips werden uitgewisseld. ’Er wordt onder meer gekeken naar bloeddruk, conditie, BMI en voetafwikkeling’.
Johan Flemminks van KBO Brouwhuis zegt hierover: ‘Bij de KBO gaat het niet alleen om het meten van fysieke aspecten, maar vooral ook over de mentale gezondheid’.
Bij de vorige Meet, Weet en Beweeg edities ontstonden vriendschappen aan de zogenaamde ‘Gezelligheidstafel’. Aan deze tafel wordt gesproken over levensvragen.

Vragen?
Wilt u meer informatie of bent u niet in de gelegenheid om via de website www.jibbplus.nl in te schrijven, neem dan gerust contact op met Kim Franssen, buurtsportcoach bij Jibb+. Stuur een e-mail naar kimfranssen@jibbplus.nl of bel naar 06-42387405.
U kunt voor aanmelding ook contact opnemen met het secretariaat van KBO-Brouwhuis Nellie van Paassen, tel 0651952856