29 april 2021

‘Helmonds Goud’

De lokale omroep DitisHelmond TV start op maandag 3 mei met ‘Helmonds Goud’, een televisieprogramma voor senioren (55+).

Het programma is een coproductie met Jibb+, LEVgroep, CultuurContact, Lang Leve Cultuur en VBOH.

Helmonds Goud brengt beweeglessen, cultuur, informatie en amusement van en voor Helmonders.

Het is een positief programma dat leuk is om naar te kijken, waar je iets van opsteekt, van opfleurt en dat je in beweging zet.

“Persoonlijke contacten zijn minimaal en veel dagelijkse activiteiten zijn weggevallen. Mensen hebben op dit moment weinig te doen, ze voelen zich vaker alleen en maken zich meer zorgen.

Dit zien we bij alle leeftijdsgroepen maar de angst zit er vooral bij ouderen goed in. We kennen gevallen van mensen die al een jaar niet meer naar buiten zijn geweest, aldus Hennie de Gooijer van VBOH en KBO Bernadette.

Renske Bartels van LEVgroep vult aan: “Een TV-programma voor deze groep leek ons dé oplossing voor dit moment. Mensen kunnen veilig vanuit thuis kijken en blijven zo toch in contact met Helmond en haar inwoners. Ook denken we dat de televisie voor veel mensen op leeftijd gemakkelijker is dan online.”

Het programma is vanaf maandag 3 mei om 10.00 en 14.00 uur te zien en in de avond elk uur. DitisHelmond TV vind je: Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1429, Breedband Helmond kanaal 130, TriNed kanaal 503, Plinq IP tv-zender 559, T-Mobile kanaal 768. Of online via internet: https://ditishelmond.nl/live-tv/

Heb je een suggestie voor een onderwerp of ken je iemand met een mooi verhaal? Stuur een mail naar: helmondsgoud@ditishelmond.nl of neem contact op met Paul van Asseldonk: 06 53849600.